Welcome To My Blog

About Me

Powered by Blogger.
ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG KE SHAZ NZ CRAFT

Tuesday, May 31, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip I Shaz Nz Craft

Assalamualaikum semua .....

Kali ini yana nak join Giveaway dari Saudari Nisa ....

Seronok juga ikut aktiviti rakan-rakan blog....


Sekiranya kawan-kawan nak join jom klik link ini.....


Senarai Sponsors untuk Giveaway Saudari Nisa:

Sunday, May 29, 2011

Sepatu Merah First Giveaway

Assalamualaikum semua....

Semasa yana blogwalking ke blog Sepatu merah...

Yana ada terbaca entri tentang giveaway yang Sepatu Merah buat....

Ini First Time Sepatu Merah buat Giveaway dan merupakan 
First time yana ikut contest untuk blog Shaz Nz Craft nie....

Blog Yana yang lain ada gak yana join giveaway yang kawan-kawan blog yana buat....heheheh

Syarat-syarat untuk giveaway ini hanya dengan buat entri tentang giveaway ini


Cantik dan comel kan giveaway ini....

Jadi apa tunggu lagi jom kita join Giveaway Sepatu Merah nie...

Saturday, May 21, 2011

Cara-Cara membuat Origami Bunga

Diatas permintaan Yaya Azura....Yana buat post nie....Yana tunjukkan cara-cara buat origami bunga nie...

Origami Bunga
A1


pertama sekali kena ambil kertas warna yang segiempat sama mcm nie...klu nak guna kerta yang depan dan belakang nya mempunyai warna berbeza pun boleh. Tapi sekarang yana guna kertas warna yang depan dan belakang nya sama warna...

A2

Kemudian lipat kan kertas itu seperti gambar A2 diatas. Ia kelihatan seperti segitiga.

A3


Kemudian cantumkan bucu A dan B kepada C. Ianya kan kelihatan seperti gmbar rajah A3

A4


 Selepas itu lipat, bucu DB kepada DE. Seperti gambar A4. 

A5
Ulang langkah yang sama pada bahagian sebelah. Setelah kedua-dua nya dilipat. Ianya akan kelihatan seperti dalam gmbar A5 diatas.

A6


 Kemudian buka lipatan tadi dan tekan ia mengikut garis lipatan supaya ianya kelihatan seperti gmabar A6 diatas. Ulang juag pada bahagain sebelah.

A7
A8


Hasilnya akan seprti gmbar A7 diatas. Kemudian lipat bucu F dan G kedalam. Ianya akan kelihatan seperti Gambar A8 diatas.

A9
A10
Akhir sekali kawan-kawan perlu lah gam terlebih dahulu kelopak itu supaya ianya kelihatan seperti gambar A10 diatas. Untuk medapatkan hasil yang cantik kawan kawan perlu buat sampai lima kelopak dan camtum kan ia seperti bentuk bunga. Hasil nya akan seperti bunga dibawah.


K....selamat mencuba ye....Bagi Yaya Azura diharap dapat mencubanya....

Saturday, May 14, 2011

Nuffnang dan ChurpChurp bakal melancarkan Grapevine!!!!


Assalamualaikum kawan-kawan yana nak kongsi sikit info tentang  
Nuffnang dan ChurpChurp Grapevine. 
Kalau nak tahu info ini yana baca dari laman web Mohammad Faiz dan Rosie semasa yana blog walking ke blog die orang.....yana pun ada gak baca info ini kat nuffnang dan juga kat Churp Churp yana....tapi masa tu yana kurang faham sangat fungsi nya....bila blog walking kat blog kawan-kawan bloger baru yana faham sikit yana ada cuba gak iklan Grapevine kat Churp Churp.....ia amat mengembirakan yana....kita kongsi iklan kat FB dan Twitter dah dapat redemption. 
Tahniah buat Nuffnang dan ChurpChurp!!!!!!

Dibawah nie ada contoh cara-cara iklan grapevine dikongsikan 



ini pulak iklan yang dipaparkan di ChurpChurp tentang Grapevine


ini pulak post yang dibuat oleh saudari Rosie tentang Grapevine ini....


Churpchurp Melancarkan Grapevine!


ini pulak post yang dibuat oleh Saudara Mohammad Faiz tentang Grapevine

sekiranya kawan-kawan ingin mengetahui lebih lanjut boleh baca post-post tersebut
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...